yhdistelmiäni

SIRBENDUR F-PENTUE

SIRBENDUR FONZIE
SIRBENDUR FIERCE

27.08.2018 Syntyi Musta poika (fonzie) ja kermasoopelipoika (fierce) yhdistelmästä Pähkinä & Pertti:

C.I.B FI MVA EE MVA LT MVA DE (VDH) MVA CZ JMVA RU MVA RU GR MVA RU JMVA EE JMVA DE JMVA (VDH) BDJSG14 EUJV-14 NOJV-14 PMJV-14 LTV-15 DEV-15 HRBSG16 MINTGARDEN’S BERLIN

FI MVA RU JMVA LV JMVA EE JMVA JMV-16 DEJV-16 VDHJSGLEI16 MINTGARDEN’S ELVERUM

Mintgarden’s Berlin & Elverum

Pertti & Pähkinä
Pertti on oma urokseni, joka kilpailee agilityssa 3 luokassa. Vauhdikas herra, joka nauttii agilitysta. Pertti on luonnetestattu pistein 114. (videoita luonnetestistä Pertin sivuilla) Sillä on näyttelyistä kansallinen muotovalion arvo sekä useita voittajatitteleitä. Pertti on aavistuksen pehmeä luonteinen uros, joka rakastaa uimista ja vauhdikkaita metsälenkkejä. Se on erittäin miellyttämishaluinen. Kermasoopeli Pertti on 34cm korkea ja painaa noin 8 kg.

Pähkinä on mukavan rohkean ja rempseän luonteen omaava kerma tyttö. Se on erittäin sosiaalinen kaikkia rakastava koira. Se treenaa Minnin kanssa agilitya mini1 tasolla, ja kasassa on jo kaksi voittoa ja yksi LUVA. Pähkinä on 32-33cm korkea ja painaa alle 6 kg.

Molemmat vanhemmat ovat ihanteellisia perhekoiria joiden kanssa on mukava harrastaa ihan mitä tahansa lajia. Kuten kaikissa yhdistelmissäni panostan luonteeseen ja terveys on minulle erittäin tärkeää. Molemmilla vanhemmilla on terveet lonkat (A/A ja B/B), kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja terveet silmät. Niillä on molemmilla saksipurenta ja kaikki hampaat. Hyvät terveystulokset eivät takaa terveitä jälkeläisiä, mutta todennäköisyys terveisiin pentuihin terveistä vanhemmista on toki suurempi kuin tutkimattomien tai sairaiden vanhempien jälkeläisillä

Yhdistelmän sukusiitosprosentti on 6 polvessa 5,47%. (Mittelspitz yhdistyksen jalostussuositus: Yhdistelmän sukusiitosprosentti ei ylitä 6,25% (serkusparitus) 4 sukupolven ajalta) Syynä sukusiitokseen on lähinnä Mintgarden’s Geryon (Eetu). Koira, jonka tunnen ja tiedän ja josta olen myös kasvattajansa Mintun kanssa keskustellut, punniten yhdistelmän riskit ja mahdollisuudet.

Pentueen sukutaulu / pedigree

SIRBENDUR E-PENTUE

Alma synnytti lauantaiaamuna (07.10) 5 ihanaa pentua. 2 narttua ja 3 urosta.

1. sininen narttu 03:11 painoi 202g
2. black & tan uros 03:27 187g
3. tumma b&t /harmaa narttu 04:12 228g
4. sininen uros 04:55 207g
5. blue & tan uros klo 05:37 235g.

Äiti ja pennut voivat loistavasti. Tällä hetkellä ”harmaat” pennut näyttävät olevan sinisiä ja yksi niistä blue&tan. Sininen väri ei ole mitteleillä hyväksytty väri (suositus erinomaisella koiralla, arvosana on H värin vuoksi), joten näyttelykoiria näistä ei saa. (suomessa on useita näyttelyssä loistavasti pärjänneitä sinisiä koiria, jotka ovat useamman maan valioita). Nämä kolme sinistä pentua tullaan myymään edullisemmin värivirheen takia. Sininen väri ei aiheuta koirille terveydellistä haittaa, käytännössä sinisyys näkyy koirassa turkin normaalia vaaleammalla, siniseen hohtavalla värillä ”hopeakettu” sekä normaalista poikkeavan värisillä silmillään. Itseasiassa pennut ovat erikoisvärisiä ja tulevat kasvaessaan saamaan varmasti huomiota osakseen poikkeavan erikoisella värillään. Pentujen silmät eivät ole vielä auenneet, mutta normaalisti sinisellä mittelillä on vaalean ruskeat silmät.

Alma on loistava äiti, joka hoitaa pentujaan täydestä sydämestään. Ulkona ollaan käyty vain pikapissalla ja sekin puoliväkisin, kun pentuja ei voi jättää silmistään hetkeksikään. Se mulkoilee minua kiukkuisena kun punnitsen ja tutkin pentuja, mutta antaa toki minun käsitellä niitä.

Tulen luomaan pentukuville FB julkisen kansion Sirbendur E-pennut, jonne lisään kuvia sitä mukaan kun pennut kasvavat.

Alma tuli meille maanantaina 2.10. Kylläpäs sillä onkin suuri pentumaha. Nyt odotellaan koska pennut syntyvät.

Alman pentumasu 60vrk

Meille tulee pentuja!
E-pentueen ”laskettu aika” on 07.10.2017. Pennut luovutetaan aikasintaan 8 viikon ikäisinä joulukuun alussa.

07.09.17 Käytiin Pirjon ja Alman kanssa ultrassa. ELL vahvisti pentuja on tulossa!
Ell arvioi 4 pentua, mutta suhtaudun aina kriittisesti ultran laskelmiin, pääasia selvisi Alma ja Turri saavat pentuja!
Tiineen nartun ruokinta ja madotus käynnistyvät todenteolla!

Mikäli pentueeni kiinnostaa, soita, tekstaa tai laita sähköpostia. En myy pentuja tapaamatta tulevaa perhettä henkilökohtaisesti.

SIRBENDUR AMETIST & MIKÄLIE HOPPATOSSU

Sirbendur Ametist ALMA

Mikälie Hoppatossu TURRI

Alma on voimakastahtoinen, vilkas ja selväpäinen narttu. Se on luonteeltaan ja ulkoasultaan hyvin paljon emänsä Kirpun kaltainen. Ajoittain rasittavan herkästi kiihtyvä ja välillä suorastaan lehmänhermoja osoittava lungi yksilö. Erittäin ahne koira, jonka kouluttaminen on herkkujen avulla helppoa. Se omaksuu ja oppii asiat helposti. Alma rakastaa uimista ja palloleikkejä.

Black & tan värinen 36,5 cm Turri on rauhallisen luonteen omaava selväpäinen uros, joka on jalostustarkastettu ERInomaisena jalostusyksilönä. Sen kanssa on tokoiltu, kisattu agilityssa ja näyttelyistä on tuomisina suomen muotovalion arvo.

Molemmilla vanhemmilla on terveet silmät, 0/0 polvet ja kyynärät. Turrin Lonkat on B/A ja Alman C/C. Molemmilla vanhemmilla on saksipurenta. Almalla on kaikki hampaat, Turrilta puuttuu kaksi välihammasta.

sukutaulu / pedigree

ALMA & TURRI has mated in August. She was ultrasounded in September. There will be at least 4 puppies said the veterinarian who ultrasounded her. Puppies will be born in Oktober. Both parents have healthy eyes, 0/0 patellas and 0/0 elbows, Turri Hips B/A and Alma Hips C/C. Both have scissor bite, Turri lacks 2 tooth (P2 and P1) Alma has full dentitition.

SIRBENDUR D-PENTUE

video 6 viikkoisten iltahepuleista

SIRBENDUR DREAMKEEPER
SIRBENDUR DRAGONFLY
SIRBENDUR DARKNESS
SIRBENDUR DESTINATION

Puppies born 15.11. 4 girls. two brown and two black girls.
Rusina and puppies are feeling well.

TICAPON ULTIMA FIGHTER ” RIIVIÖ” & SIRBENDUR BROWNIE "RUSINA"

Riiviö ja Rusina

Riiviö ja Rusina

CIB FI SE DK EE CH, LT JCH JW-10 W-11 JWW-10 RKFW-11 EEW-12 TICAPON ULTIMA FIGHTER
RIIVIÖ on melko kookas n. 37cm uros, jolla on saksipurenta, nollan polvet ja terveet silmät. Riiviötä ei ole luustokuvattu. Sillä on kaunis kiiltävänmusta karkeahko vahva turkki ja erittäin avoin sosiaalinen luonne. Riiviö on erittäin energinen ja iloinen syliin pyrkivä halikaveri, jolta löytyy nopeutta ja pomppua.

20160805_191109-1

LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTJV-15 LVJV-15 DEJV15 VDHJSGLEI15 BDSG15 SIRBENDUR BROWNIE
RUSINA on 35cm ruskea narttu, jolla on saksipurenta, kaikki hampaat, nollan polvet ja kyynärät, A/A lonkat ja terveet silmät. Se on iloinen ja energinen. Ihana vauhdikas harrastuskaveri, joka on helppo motivoida mukaan toimintaan.

Sirbendur Brownie 09.09.2016

Sirbendur Brownie 09.09.2016

Linkki pentueen sukutauluun löytyy sivun alareunasta.

BLACK / BROWN MITTELSPITZ PUPPIES in the middle of November.

SIRBENDUR D-LITTER.

TICAPON ULTIMA FIGHTER ” RIIVIÖ” & SIRBENDUR BROWNIE "RUSINA"

CIB FI SE DK EE CH, LT JCH JW-10 W-11 JWW-10 RKFW-11 EEW-12 TICAPON ULTIMA FIGHTER Black male, 37 cm, scissor bite, Patellas 0/0 and healthy eyes, very nice social temperament, active dog.

Ticapon Ultima Fighter  "Riiviö"

Ticapon Ultima Fighter
”Riiviö”

LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTJV-15 LVJV-15 DEJV15 VDHJSGLEI15 BDSG15 SIRBENDUR BROWNIE Brown bitch, 35 cm, scissor bite, 42 teeth, Patellas and elbows 0/0, HC A/A, healthy eyes.

13579047_10154265299337970_2086901764_n

kuva Eveliina Nokelainen

Pentueen sukutaulu / Pedigree for puppies