Minä ja laumani

 

 

 

 

Sirpa asuu Järvenpään Haarajoella puolisonsa Keksan kanssa, meillä on kaksi aikuista tytärtä Nea ja Inka, ja ihana tyttären tytär Linnea. Harrastan koirien lisäksi ratsastusta, puutarhanhoitoa, lenkkeilyä ja rakastan metsässä samoilua. Erityisesti syksyiset sienireissut koiralauman kanssa metsään ovat paras mahdollinen kiireisen työviikon nollaaja.

Koiralaumaamme kuuluvat Mittelspitz nartut Ripsa, Tipi ja Lysti sekä uros Pertti. Omistan myös jalostusoikeudet kuuteen sijoituksessa asuvaan kasvattiini. Harmaa narttu Ööli ja Black & tan uros Urho. (Sirbendur Earlybird & Easygoing). H-pentueen ainokainen Diana (Sirbendur Her Highness), I pentueen Minnie (Sirbendur Incredible), sekä K-pentueen Synti (Sirbendur Karelian Princess).

SIRBENDUR
Kasvattajanimen sain 06.06.2013. Ensimmäiset omat pentueeni syntyivät keväällä 2014. Molemmat kantanarttuni Bendis vom Bollmannbrunnen ja Mintgarden´s Ursel ovat sijoituskoiria Minttu Pulliaisen Mintgarden´s Kennelistä. Kirpun ensimmäinen pentue syntyi 8.4.2011 kodissani minun kätilöimänä. Se oli meille molemmille ensimmäinen pentue. Kirppu onneksi hoiti synnytyksen, kuten mittelspitzeillä on hyvin tavallista aivan itsenäisesti. Kirppu onkin kuin luotu emoksi, se puolustaa pentujaan raivokkaasti ja nauttii selvästi niistä. Mintgarden´s Lawrencium (MILO) on ensimmäinen minun ”käsilleni” syntynyt Mittelspitz, josta johtuen koiralla on ja tulee aina olemaan erityispaikka sydämessäni. (kuten kaikilla muillakin meillä syntyneillä pennuilla). Kesällä 2012 Bendon toinen pentue (Mintgarden´s S-pentue) syntyi kotonani. Omien pentueideni lisäksi meillä on syntynyt keväällä 2015 Mintgarden’s E- pentue, joka oli Mintun 79 pentueesta ensimmäinen keisarinleikkauksen vaatinut pentue. Enpä olisi halunnut olla luomassa sellaista historiaa. Onneksi tässäkin tapauksessa tajusin toimia ajoissa ja kaikki pennut ja emo selvisivät tilanteesta hengissä ja hyvinvoivina. Kirpun kolmas pentue kesällä 2015: Mintgarden’s F-pentue on syntynyt ja kasvanut meillä. Tämä pentue opetti minulle paljon pikkupentujen kehityksestä. Pentueessa oli 4 urosta ja 3 niistä myytiin ulkomaille, joten vain yksi pentu kotiutui 8 viikkoisina, loput kolme villiä poikaa viihdyttivät perhettämme 15 viikon ajan.

Teen vain muutamia tarkkaan harkittuja yhdistelmiä. Lähtökohtana pennuille on aina oma haluni toteuttaa yhdistelmä ja jättää siitä pentu kotiin kasvamaan. Saattaa olla että pentuja tulee myyntiinkin, mutta en tee tätä rahasta, vaan rakkaudesta mittelspitzeihin. Kaikki pentueeni vanhemmat ovat terveystarkistettuja vähintään polvien ja silmien osalta. Olen tutkittanut myös lonkat ja kyynärät kaikilta koiraltani. Molemmat kantanarttuni ovat käyneet luonnetestissä ja jalostustarkastuksessa. Tätä periaatetta tulen jatkamaan tulevaisuudessa. B-pentueeni vanhemmat Bendo – Chili yhdistelmä taitaa olla suomen ensimmäinen mittelspitz yhdistelmä, jossa molemmilla vanhemmilla on silmä- ja polvitarkin lisäksi kuvattu lonkat ja kyynärät, koirat on luonnetestattu ja jalostustarkastettu rotuyhdistyksen jalostustarkastuksessa. Ilokseni nykyään terveystutkitaan mitteleitä jo paljon laajemmin kuin muutama vuosi sitten.

KEHÄSIHTEERI
Toimin kehäsihteerinä koiranäyttelyissä, pääsääntöisesti Uudellamaalla, mutta keikkaa on tehty ympäri suomea. Varsinkin kesäaikaan on mukava viettää koko viikonloppu samanhenkisten ihmisten seurassa. Minuun vaikutuksen tekee se miten asiantuntevia ihmisiä koiramaailmasta löytyy. Moniosaamista ja koirasilmää löytyy niin kunnioitettavan paljon. Erityisen ihanaa se on silloin kun tuomarit jakavat osaamisensa ja tietotaitonsa kehäsihteereille, näistä hetkistä eri rotuisten yksilöiden keskellä saa niin paljon uutta pohdittavaa.  Myös rotujen parissa toimivien ihmisten välisen ilmapiirin aistii vahvasti kehään. Kielitaidon ja erityisesti koira-alan sanaston kehittyminen antaa lisää varmuutta toimia kansainvälisissä koiranäyttelyissä. Toimin sekä pyörittävänä että kirjoittavana kehäsihteerinä. Kielinä suomi, ruotsi, englanti.

Olen Suomen koirankasvattajat ryn (SUKOKA) jäsen.

Suomen kennelliiton jäsen.

Järvenpään Agilityurheilijoiden jäsen.

Suomen Mittelspitz ry jäsen.

Kennelliiton tunnistusmerkitsijä 2024

Agility koetoimitsija 2022

Käynyt kasvattajan perus (2012)-ja jatkokurssin (2020), sekä kennelliiton jalostusneuvojan perus kurssin (2021).

Kennelliitto kehätoimitsija 2013

Järvenpään Ratsastusseura ryn hallituksen puheenjohtaja 2007-2009.

JRS Hallituksen jäsen ja tiedottaja 1999- 2006.

Suomen Mittelspitz ry:n hallituksen jäsen 2010-2014

Suomen Mittelspitz ry:n sihteeri 2012-2013

Suomen Mittelspitz ry:n rahastonhoitaja 2014 – 2017.

 

Sirpa, Pertti ja Bendo Lilleström Norja 15.11.2014 kuva Suomen kennelliitto

Sirpa, Pertti ja Bendo Lilleström Norja 15.11.2014 kuva Suomen kennelliitto