Pentuja / Puppies

PENNUN ODOTTAJIA ON JO ENEMMÄN KUIN PENTUJA SYNTYY! MEILLÄ EI OLE VAPAITA PENTUJA, ENKÄ EHDI VALITETTAVASTI VASTATA KAIKKIIN KYSELYIHIN.

Ripsa synnytti lauantaina 13.06 5 pentua. Kirjava uros 215g, kermasoopeli uros 211g, kermasoopeli narttu 199g, tumma soopelinarttu 177g, tumma soopelinarttu 209g. Ensisynnyttäjä hoiti homman nopeasti ekan ja vikan pennun välissä 1h 36 minuuttia. Ripsa on hyvä äiti, hoitaa pentuja hyvin, tänään viikon vanhoina, kaikki olivat tuplanneet syntymäpainonsa.

Pertille ja Pähkinälle syntyi kaksi isoa urosta ja yksi narttu lauantaina 30.05.2020. Kaikki meni loistavasti, Pähkinä ja pennut voivat hyvin. Väriltään pennut vaikuttavat Pertin värisiltä kermasoopeleilta.
FB löytyy Julkinen kansioni sirbendur I-pennut, jossa muutamia kuvia pennuista.

Ripsan rtg on huomenna 2.6!

Ripsa ultrattu tiineeksi 5.5.2020 J-pentue syntynee viikon 24 lopussa. (11.6.)

SIRBENDUR I-PENTUE

C.I.B FI SE BALT DE (VDH) RU RU GR MVA CZ RU EE DE (VDH) JMVA BDJSG14 EUJV-14 NOJV-14 PMJV-14 LTV-15 DEV-15 HRBSG16
MINTGARDEN’S BERLIN

FI MVA RU JMVA LV JMVA EE JMVA JMV-16 DEJV-16 VDHJSGLEI16
MINTGARDEN’S ELVERUM

PERTTI

s.15.08.2013
Polvet / PL 0/0
Lonkat / HP A/A
kyynärät / ED 0/0
Leikkaava purenta / Scissor bite
Kaikki hampaat / Full teeth
Terveet silmät / Healthy eyes

 
 

Pähkinä

PÄHKINÄ

s. 12.03.2015
Polvet / PL 0/0
Lonkat / HP B/B
kyynärät / ED 0/0
Leikkaava purenta / Scissor bite
Kaikki hampaat / Full teeth
Terveet silmät / Healthy eyes
 

 

Pertti & Pähkinä
Pertti on kotona asuva urokseni, jonka kanssa kisaan agilityssa mini3 luokassa. Sillä on saavutettuna SM 2020 kisoihin vaadittavat tulokset, mikäli tänä vuonna vaan päästään kisaamaan (pahuksen korona). Vauhdikas herra, joka nauttii agilitysta. Pertti on luonnetestattu pistein 114 (videoita luonnetestistä Pertin sivuilla). Sillä on näyttelyistä kansainvälisen muotovalion arvo sekä useita voittajatitteleitä. Pertti on aavistuksen pehmeä luonteinen uros, joka rakastaa uimista ja vauhdikkaita metsälenkkejä. Se on erittäin miellyttämishaluinen. Kermasoopeli Pertti on 34cm korkea ja painaa noin 9 kg.

Pähkinä on mukavan rohkea ja rempseän luonteen omaava kerma tyttö. Se on erittäin sosiaalinen kaikkia rakastava koira. Se treenaa Minnin kanssa agilitya mini1 tasolla, ja kasassa on jo kaksi voittoa ja yksi LUVA. Pähkinä on 32-33cm korkea ja painaa n. 6 kg.

Molemmat vanhemmat ovat ihanteellisia perhekoiria joiden kanssa on mukava harrastaa ihan mitä tahansa lajia. Kuten kaikissa yhdistelmissäni panostan luonteeseen ja terveys on minulle erittäin tärkeää. Molemmilla vanhemmilla on terveet lonkat (A/A ja B/B), kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja terveet silmät. Niillä on molemmilla saksipurenta ja kaikki hampaat. Hyvät terveystulokset eivät takaa terveitä jälkeläisiä, mutta todennäköisyys terveisiin pentuihin terveistä vanhemmista on toki suurempi kuin tutkimattomien tai sairaiden vanhempien jälkeläisillä

Toistan tämän jo kerran toteutetun yhdistelmän, koska F-pentueeseen syntyi kaksi ihanaa urospentua. Olisin halunnut jättää näistä koirista narttupennun jatkamaan kasvatustyötäni. F-pentueen urospentu Loki (Sirbendur Fonzie) on terveystutkittu reilun vuoden ikäisinä terveeksi polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja lonkat A/A. Todennäköisyys saada Pertistä narttupentuja näyttää huonolta, muttei lannistuta. Sillä on 4 pentuetta eri narttujen kanssa ja saldo on tällä hetkellä 13 pennusta 1 narttu ja 12 urospentua. Etusivulla oleva kermatyttö Diana (Sirbendur Her Highness) on Pertin ainoan tyttären Siirin (Sirbendur Cirkusprinsessan) tytär. Mahdollinen pentue syntynee touko-kesäkuun vaihteessa.

Pentueen sukutaulu / pedigree

Mintgarden’s Berlin & Mintgarden’s Elverum

 

 

 

 
 

 
 

 

 

 
 

 

SIRBENDUR J-PENTUE

C.I.B NORDIC MVA POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA EEV-15 BALTV-15 RIGAW-15 PMV-18 NOV-18 V-18 SEV-19 HeW-19 DAMIRAZIN AITO AMMATTILAINEN

C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA DK MVA LV MVA LT MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA DE JMVA (VDH) UA GR JMVA UA JMVA BALT JMVA EUJV-17 RIGAJW-17 DEJV-17 VDHEUJSG18 ATV-19 SIRBENDUR DESTINATION

JALO

s.05.03.2013
Polvet / PL 0/0
Lonkat / HP D/D
kyynärät / ED 0/0
Leikkaava purenta / Scissor bite
Kaikki hampaat / Full teeth
Terveet silmät / Healthy eyes

RIPSA

s.15.11.2016
Polvet / PL 0/0
Lonkat / HP A/A
kyynärät / ED 0/0
Leikkaava purenta / Scissor bite
Kaikki hampaat / Full teeth
Terveet silmät / Healthy eyes

Jalo

Ripsa @ Laura Kauppinen

 

 

Jalo & Ripsa
Jalon omistaja Katja kuvailee koiraansa näin: Jalo on rohkea, reipas ja järkevä. Ei ole arka eikä agressiivinen. Vaivaton, nopea oppimaan. Herkuista seisoo vaikka päällään. Ei hauku/räksytä turhia. Antaa hälytyshaukun kyllä, mutta lopettaa. Jalo oli meillä astutuslomalla 5 päivää ja se ei haukkunut koko aikana kertaakaan. Todella mielettömän upean luonteen omaava herrasmies.

Ripsa on voimakas tahtoinen nuori narttu, jonka lempipuuhaa on sukkien varastaminen ja niiden pihalle vienti. Aamuisin se nappaa jonkun vinkulelun suuhunsa riemuissaan siitä, että porukka on hereillä ja päivä alkaa. Se on leikkisä ja vauhdikas. Ei ole erityisen äänekäs. Muita koiria kohtaan se on aavistuksen varauksellinen, mutta nopean tutustumisen jälkeen se on jo riehumassa kavereiden kanssa.

Olin ihastunut Jaloon ulkoisesti jo vuosia sitten ja halusin käyttää sitä jalostukseeni, mutta hylkäsin sen silloin D/D lonkkatuloksen vuoksi. Nyt päätin yhdistää Jalo parhaan lonkkatuloksen A/A omaavan kasvattini Ripsan kanssa. Mittelspitz yhdistyksen jalostussuositusten mukaan D/D lonkka tulisi yhdistää terveen lonkan kanssa. (= A/A, B/B, A/B tai B/A) Tämä yhdistelmä täyttää kaikki rotuyhdistyksen jalostussuositukset. Lonkat eivät vaivaa Jaloa laisinkaan, ja se liikkuu monien tuomareiden mielestä erinomaisesti, siitä osoituksena huikea näyttelymenestys sekä suomessa että ulkomailla. Onneksi asun Uudenmaan ”koronakupolin” alla, ja pikaiset astutusreissut Tammelaan eivät olleet mahdollisia. Sain Jalon meille astutuslomalle pääsiäisenä, ja tänä aikana rakastuin sen mielettömän upeaan luonteeseen. Tämä koira on komea sekä sisältä että ulkoa, olen todella iloisen toiveikas tästä pentueesta. Ripsa on astutettu huhtikuun alussa. Mahdollinen pentue syntynee kesäkuun toisella viikolla.
 

 

 

 

yhdistelmän sukutaulu / pedigree of puppies

Jalo

Ripsa