Pentuja / Puppies

MEILLÄ ON PENTUJA!

Pähkinä synnytti viime yönä (27.08) kaksi ihanaa urospentua! Emä ja pienokaiset voivat hyvin. Musta poika ja kermasoopelipoika. Molemmilla pennuilla on jo koti!

31.07. 2018 Tänään käytiin Ultrassa ja pentuja on tulossa.

28.6.2018 Pähkinä on astuttettu!
Mahdolliset pennut syntyvät viikolla 35.
Ultraan mennään viikolla 31.

viikko 35 odotetaan pentuja yhdistelmästä Pähkinä & Pertti:

C.I.B FI MVA EE MVA LT MVA DE (VDH) MVA CZ JMVA RU MVA RU GR MVA RU JMVA EE JMVA DE JMVA (VDH) BDJSG14 EUJV-14 NOJV-14 PMJV-14 LTV-15 DEV-15 HRBSG16 MINTGARDEN’S BERLIN

FI MVA RU JMVA LV JMVA EE JMVA JMV-16 DEJV-16 VDHJSGLEI16 MINTGARDEN’S ELVERUM

Mintgarden’s Berlin & Elverum

Pertti & Pähkinä
Pertti on oma urokseni, joka kilpailee agilityssa 3 luokassa. Vauhdikas herra, joka nauttii agilitysta. Pertti on luonnetestattu pistein 114. (videoita luonnetestistä Pertin sivuilla) Sillä on näyttelyistä kansallinen muotovalion arvo sekä useita voittajatitteleitä. Pertti on aavistuksen pehmeä luonteinen uros, joka rakastaa uimista ja vauhdikkaita metsälenkkejä. Se on erittäin miellyttämishaluinen. Kermasoopeli Pertti on 34cm korkea ja painaa noin 8 kg.

Pähkinä on mukavan rohkean ja rempseän luonteen omaava kerma tyttö. Se on erittäin sosiaalinen kaikkia rakastava koira. Se treenaa Minnin kanssa agilitya mini1 tasolla, ja kasassa on jo kaksi voittoa ja yksi LUVA. Pähkinä on 32-33cm korkea ja painaa alle 6 kg.

Molemmat vanhemmat ovat ihanteellisia perhekoiria joiden kanssa on mukava harrastaa ihan mitä tahansa lajia. Kuten kaikissa yhdistelmissäni panostan luonteeseen ja terveys on minulle erittäin tärkeää. Molemmilla vanhemmilla on terveet lonkat (A/A ja B/B), kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja terveet silmät. Niillä on molemmilla saksipurenta ja kaikki hampaat. Hyvät terveystulokset eivät takaa terveitä jälkeläisiä, mutta todennäköisyys terveisiin pentuihin terveistä vanhemmista on toki suurempi kuin tutkimattomien tai sairaiden vanhempien jälkeläisillä

Yhdistelmän sukusiitosprosentti on 6 polvessa 5,47%. (Mittelspitz yhdistyksen jalostussuositus: Yhdistelmän sukusiitosprosentti ei ylitä 6,25% (serkusparitus) 4 sukupolven ajalta) Syynä sukusiitokseen on lähinnä Mintgarden’s Geryon (Eetu). Koira, jonka tunnen ja tiedän ja josta olen myös kasvattajansa Mintun kanssa keskustellut, punniten yhdistelmän riskit ja mahdollisuudet.

Pentueen sukutaulu / pedigree

*******************************************************************************

Mustia & Ruskeita pentuja tilauksessa Tanelille ja Rusinalle.

Mustanpaimenen Taneli BIS erikoisnäyttely nastola 09.07.2017

Sirbendur Brownie

C.I.B FI MVA DK MVA EE MVA LT MVA SI MVA HU MVA SK JMVA EUV-10 JMV-09 LTV-10 MV-13 VV-16 MVV-17 MUSTANPAIMENEN TANELI

C.I.B * FI MVA RU MVA RU GR MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA UA MVA UA GR MVA BALT JMVA LTJV-15 LVJV-15 DEJV-15 VDHJSGLEI15 BDSG15 EUV-17 SIRBENDUR BROWNIE

Pentueen sukutaulu / pedigree

Taneli on ihana tasapainoisen luonteen omaava hurmaava uros, johon olen ihastunut jo vuosia sitten. Sillä on terveet silmät ja polvet sekä kaikki hampaat. Se on epävirallisesti kuvattu lonkistaan ja kyynäristään terveeksi. Sen ainoalla kuvatulla jälkeläisellä on A/A lonkat ja 0/0 Kyynärät. Taneli oli kesällä 2017 erikoisnäyttelyn BIS (Best in Show) koira. Se voitti marraskuussa Saksan Leipzigissä Veteraani Maailman Voittaja tittelin, joka oli sen 3 WW-titteli. sillä on titteli juniorina, aikuisena ja veteraanina.

Rusina on A/A lonkkainen 0/0 kyynärät ja polvet, terveet silmät, saksipurennan ja kaikki hampaat omaava kasvattini. Sillä on yksi 4 nartun pentue (Sirbendur D-pentue 2016). Se hoiti synnytyksen ja pennut mallikkaasti ollen erinomainen äiti ja roolimalli pennuilleen. Rusina kisaa agilityssa kakkosissa ja on yhtä LUVAa vaille kolmosissa. Se on erinomainen harrastuskoira, mutta ennenkaikkea ihanan luonteen omaava perhekoira. Rusina on noin 34,5 cm korkea ja painaa noin 7 kg.

****************************************************************
Kaikilla E-pentueen 5 pennulla on jo koti.

Alma synnytti lauantaiaamuna (07.10) 5 ihanaa pentua. 2 narttua ja 3 urosta.

1. sininen narttu 03:11 painoi 202g
2. black & tan uros 03:27 187g
3. tumma b&t /harmaa narttu 04:12 228g
4. sininen uros 04:55 207g
5. blue & tan uros klo 05:37 235g.

Äiti ja pennut voivat loistavasti. Tällä hetkellä ”harmaat” pennut näyttävät olevan sinisiä ja yksi niistä blue&tan. Sininen väri ei ole mitteleillä hyväksytty väri (suositus erinomaisella koiralla, arvosana on H värin vuoksi), joten näyttelykoiria näistä ei saa. (suomessa on useita näyttelyssä loistavasti pärjänneitä sinisiä koiria, jotka ovat useamman maan valioita). Nämä kolme sinistä pentua tullaan myymään edullisemmin värivirheen takia. Sininen väri ei aiheuta koirille terveydellistä haittaa, käytännössä sinisyys näkyy koirassa turkin normaalia vaaleammalla, siniseen hohtavalla värillä ”hopeakettu” sekä normaalista poikkeavan värisillä silmillään. Itseasiassa pennut ovat erikoisvärisiä ja tulevat kasvaessaan saamaan varmasti huomiota osakseen poikkeavan erikoisella värillään. Pentujen silmät eivät ole vielä auenneet, mutta normaalisti sinisellä mittelillä on vaalean ruskeat silmät.

Alma on loistava äiti, joka hoitaa pentujaan täydestä sydämestään. Ulkona ollaan käyty vain pikapissalla ja sekin puoliväkisin, kun pentuja ei voi jättää silmistään hetkeksikään. Se mulkoilee minua kiukkuisena kun punnitsen ja tutkin pentuja, mutta antaa toki minun käsitellä niitä.

Tulen luomaan pentukuville FB julkisen kansion Sirbendur E-pennut, jonne lisään kuvia sitä mukaan kun pennut kasvavat.

Alma tuli meille maanantaina 2.10. Kylläpäs sillä onkin suuri pentumaha. Nyt odotellaan koska pennut syntyvät.

Alman pentumasu 60vrk

Meille tulee pentuja!
E-pentueen ”laskettu aika” on 07.10.2017. Pennut luovutetaan aikasintaan 8 viikon ikäisinä joulukuun alussa.

07.09.17 Käytiin Pirjon ja Alman kanssa ultrassa. ELL vahvisti pentuja on tulossa!
Ell arvioi 4 pentua, mutta suhtaudun aina kriittisesti ultran laskelmiin, pääasia selvisi Alma ja Turri saavat pentuja!
Tiineen nartun ruokinta ja madotus käynnistyvät todenteolla!

Mikäli pentueeni kiinnostaa, soita, tekstaa tai laita sähköpostia. En myy pentuja tapaamatta tulevaa perhettä henkilökohtaisesti.

SIRBENDUR AMETIST & MIKÄLIE HOPPATOSSU

Sirbendur Ametist ALMA

Mikälie Hoppatossu TURRI

Alma on voimakastahtoinen, vilkas ja selväpäinen narttu. Se on luonteeltaan ja ulkoasultaan hyvin paljon emänsä Kirpun kaltainen. Ajoittain rasittavan herkästi kiihtyvä ja välillä suorastaan lehmänhermoja osoittava lungi yksilö. Erittäin ahne koira, jonka kouluttaminen on herkkujen avulla helppoa. Se omaksuu ja oppii asiat helposti. Alma rakastaa uimista ja palloleikkejä.

Black & tan värinen 36,5 cm Turri on rauhallisen luonteen omaava selväpäinen uros, joka on jalostustarkastettu ERInomaisena jalostusyksilönä. Sen kanssa on tokoiltu, kisattu agilityssa ja näyttelyistä on tuomisina suomen muotovalion arvo.

Molemmilla vanhemmilla on terveet silmät, 0/0 polvet ja kyynärät. Turrin Lonkat on B/A ja Alman C/C. Molemmilla vanhemmilla on saksipurenta. Almalla on kaikki hampaat, Turrilta puuttuu kaksi välihammasta.

sukutaulu / pedigree

ALMA & TURRI has mated in August. She was ultrasounded in September. There will be at least 4 puppies said the veterinarian who ultrasounded her. Puppies will be born in Oktober. Both parents have healthy eyes, 0/0 patellas and 0/0 elbows, Turri Hips B/A and Alma Hips C/C. Both have scissor bite, Turri lacks 2 tooth (P2 and P1) Alma has full dentitition.